Beskæring

juli 23, 2024 0 Af Bestyrelsen

Kære alle

Efter udsendelsen af vores nyhedsbrev, har vi fået et par henvendelser om beskæring, der gør at vi vil orientere yderligere netop om dette.

Det er den enkelte grundejer der selv skal beskære og holde beplantning mod veje, vendepladser og stier. Guldborgsund kommunes vejledning, som der er et link til i nyhedsbrevet, beskriver de gældende regler. Grundejerforeningen står for græsslåning af stierne ikke græsset langs vejene, det er også den enkelte grundejer der skal holde det. 

Selv om det er grundejerforeningen, der ejer vejarealerne, er det Guldborgsund Kommune der, som tilsynsførende af fællesveje, giver påbud. Vi har hørt at de er begyndt at henvende sig til nogle af vores medlemmer og vi forventer at det vil  fortsætte for de grundejere der ikke holder deres beplantning inde på egen matrikel. Hvis kommunen henvender sig har man ca. 2 uger til at få udbedret hvad de beder om, herefter kommer et påbud. Hvis ikke man reagerer vil kommunen foranledige arbejdet udført for ens  regning. Som en del af den retssag, der blev ført mod grundejerforeningen for et par år siden blev det lagt til grund at der er kutyme for at hække står i skel, det er derfor forventeligt at man har en normal hækbredde også mod vejarealer. 

Med venlig hilsen

Bestyrelsen