> Området

På nordfalster lige på den anden side af skoven der går op til Farø broen og lige over for Bogø, ligger der den hyggeligste lille perle af et sommerhusområde med 123 grunde og sommerhuse. Det er Sortsø skanse.
Området ligger helt fantastisk og meget naturskønt lige mellem Farnæs skov og havet ved Guldborgsund. Her er en fantastisk ro, et mangfoldigt dyreliv, højt til himlen og gode naboer.
Herfra er der kun små 10 minutters kørsel til indkøbsmuligheder i enten Stubbekøbing eller Nr. Alslev og samtidig er der lidt under 10 minutters kørsel til motorvejen. Og så er der en del gårdboder på de små veje ned til Sortsø Skanse, hvor man i sommerhalvåret kan købe lækre jordbær, nye kartofler, nyslynget honning – for bare at nævne et par af dem. Og tager man en kort gå-tur ad markvejen, så er der også mulighed for at købe friske fisk hos fiskemanden i den lille Sortsø Havn.
Som medlem af grundejerforeningen Sortsø Skanse, har man mulighed for at lægge sin egen mindre båd ved vores bådebro, fri adgang til vores swimmingpool og vores lille strand.

Området ligger lige ud til Guldborgsund, og da vi næsten er i niveau med vandet, har vi et indrammet området med nogen dejlige grønne diger, der giver mulighed for en god spadseretur rundt i området. 

Fra toppen af digerne er der en fantastisk udsigt udover Sortsø gab over mod Bogø og ned mod Stubbekøbing havn.


Der er i sommerhalvåret opsat to bænke på diget, hvorfra udsigten kan nydes.